Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Türkiye’de Altın Üretimi ve Öksüt Madencilik Sektörde Önemli Bir Rol Oynuyor

Bickford, Türkiye’deki altın üretimi ve madencilik faaliyetleri hakkında yapılan değerlendirmede, 2024 yılında ülke genelinde toplam 32,2 ton altın üretildiğini açıkladı. Ancak altın ithalatının ülkenin cari açığının büyük bir kısmını oluşturduğunu belirtti.

Özellikle sektördeki izin süreçlerinin hızlandırılmasının cari açık üzerinde olumlu etkileri olacağını vurgulayan Bickford, Türkiye’de madencilik faaliyetlerine izin verilmesi için gerekli sürecin uzun ve karmaşık olduğunu ifade etti. Ancak hükümetin bu süreci hızlandırmak için reformlar üzerinde çalıştığını belirtti.

Öksüt Madencilik, Altın Üretiminin Yüzde 19’unu Karşılıyor

Öksüt Madencilik’in bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirten Bickford, şirketin sadece 2024 yılında 6,2 ton altın ürettiğini ve bu rakamın Türkiye’nin toplam altın üretiminin yaklaşık yüzde 19’una denk geldiğini açıkladı.

Öksüt Altın Madeni’nin önümüzdeki 4 yıl boyunca faaliyetlerine devam edeceğini belirten Bickford, şirketin farklı bölgelerde cevher arayışlarını sürdürdüğünü ve buralarda istihdamı desteklediğini ifade etti.

Ayrıca, şirketin sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiğini belirten Bickford, bölgedeki istihdamı artırmak için çeşitli projeler hayata geçirdiklerini ve yaklaşık 258 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İş Güvenliği İçin Yapay Zeka ve İleri Teknoloji Kullanılıyor

Bickford, iş sağlığı ve güvenliğinin madencilik sektöründe büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Öksüt Madencilik’in İSG risklerini en aza indirmek için ileri teknoloji ve yapay zeka kullanımını önemsediğini belirtti.

Bu kapsamda “İşte Güvenlik, Evde Güvenlik” eğitim programının uygulandığını belirten Bickford, çalışanların güvenlik kültürünü benimsemeleri için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Ayrıca, yapay zeka ve dijital teknolojilerin iş güvenliği süreçlerinde riskleri azaltmada önemli rol oynadığını belirten Bickford, bu teknolojilerin kazaları önlemek için kritik olduğunu dile getirdi.

Öksüt Madencilik’in sahadaki sensörler ve IoT teknolojisiyle toplanan verileri yapay zeka destekli sistemlerle analiz ettiğini belirten Bickford, bu sayede yüksek risk taşıyan bölgeler için önlemler alındığını ve kazaların önlendiğini vurguladı.

Related Posts

Bakan Şimşek: ‘Gümrük Birliği’nin modernizasyonu herkesin kazanç sağlayacağı bir adım

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Hollanda “Kral Günü” resepsiyonunda konuştu. Bakan Şimşek “Gümrük Birliği’nin modernizasyonu herkesin kazanç sağlayacağı bir adım” dedi.

Türkiye’de iflas dalgası sürüyor: Tarım ve hayvancılık devi çöktü!

Konya merkezli Ereğli Bereket Tarım Hayvancılık Şirketi, konkordato talebi reddedilince iflas etti. Mahkeme, şirketin tüm tedbirlerini kaldırarak iflas masası oluşturdu.

Marmara’da ZDS oranı 0.2 puan artışla yüzde 63.8 oldu: 6.2 ‘DASK’ı kıpırdattı!

Marmara Denizi’nde, Silivri açıklarında 23 Nisan’da meydana gelen 6.2’lik deprem büyük korku yaratırken bu doğal afet İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili tartışmaları yine hararetlendirdi.

Borsa haftaya yükselişle başladı – 28 Nisan 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, S&P’nin kredi notu teyidi ve güçlü bankacılık-holding performansının da etkisiyle haftaya yüzde 0,26 artışla 9.457,25 puandan giriş yaptı.

Petrol haftaya yatay başladı

Petrol fiyatları haftaya yatay başladı. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 65,95 dolardan işlem görüyor.

Ticaret gerilimi enerji akışını kesintiye uğrattı: Çin, ABD’den LNG ithalatını durdurdu

Nakliye verilerine göre, 6 Şubat’taki son sevkiyattan bu yana Çin, ABD kaynaklı sıvılaştırılmış doğal gaz alımını tamamen askıya aldı. Uzmanlar, artan taşıma maliyetlerinin alıcıları alternatif pazar ve tedarikçilere yönlendirdiğine dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir